Overzicht tafeltennisverenigingen in Amsterdam en omstreken

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste, leukste en gezelligste tafeltennisverenigingen in Amsterdam en omstreken!

Amsterdam 78 (Vondelbuurt/centrum)

De vereniging Amsterdam 78 is met 130 leden een van de grotere tafeltennisverenigingen in Amsterdam. Zij zijn ook een van de clubs die meedoet met de Nederlandse Tafeltennis Bond. Deze club bevindt zich naast het Vondelpark, dus het is allemaal net een beetje officiëler en professioneler. Er zijn veel zalen beschikbaar waar je samen met andere tafeltennissers aan de slag kan om je vaardigheden te ontwikkelen. Mocht je nog nooit hebben gespeeld dan hebben ze hier perfecte begeleiding. Jong en oud zal het bij Amsterdam 78 naar hun zin hebben!

Kosten:

  • Prijs lidmaatschap per jaar: €110-150
  • Gratis proefles
  • Tafelhuur €10/uur

Website: amsterdam78.nl

De Volewijckers

Tafeltennisvereniging De Volewijckers is opgericht in 2007, en daarmee een relatief jonge club. Je kunt terecht op twee locaties:  één in Oost (bij het Muiderpoortstation) en de andere in Noord.

De Volewijckers is met ongeveer veertig leden een van de kleinere verenigingen. Jong en oud zijn er welkom en er wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband gespeeld.

Er wordt ’s maandags van 19:30 tot 21:00 uur en ’s dinsdags van 19:30 tot 24:00 uur gespeeld in de Wethouder Verheijhal (Polderweg 300) in Amsterdam-Oost. ’s Maandags wordt gespeeld onder begeleiding van een trainer, ’s dinsdags wordt zowel competitie als recreatief gespeeld.

’s Donderdags van 20:00 tot 22:00 uur wordt in de gymzaal naast basisschool De Kinderboom aan de Adelaarsweg (ingang blauwe deur) recreatief gespeeld.

De contributie bedraagt € 105 per jaar, inclusief trainingen; wie competitie speelt betaalt € 160. Nieuwe leden betalen eenmalig € 5 inschrijfkosten. Een proefles is gratis. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Website: ttvdevolewijckers.nl

Tafeltennisvereniging Tempo Team (Zuid/Rivierenbuurt)

De tafeltennisvereniging Tempo Team is een van de oudste verenigingen opgericht in 1938. Hier spelen ongeveer 200 leden met plezier op de diverse tafels. O.a. Bettine Vriesekoop geeft hier les

Er is veel aandacht voor begeleiding en je hebt altijd de mogelijkheid om mee te doen met verschillende toernooien. Op een gezellige manier leren hoe je goed kunt tafeltennissen, dit is iets wat bij Tempo Team wel lukt. Ook bijzonder is de seniorenafdeling, hier kan je veel sporters vinden die het leuk vinden om af en toe tegen elkaar te spelen in een iets gemoedelijkere atmosfeer.

Kosten:

  • Prijs lidmaatschap per jaar: €115-200
  • Lessen vanaf €5 (bovenop jaarlijkse contributie)

Website: www.ttv-tempoteam.nl

Tafeltennisvereniging JOVO (Amsterdam-West)

Deze club bestaat al bijna 70 jaar lang, het is een van de oudere clubs in de regio rondom Amsterdam. Deze club kan je eigenlijk ook wel omschrijven als een zeer diverse vereniging. Voor de echte fanatiekelingen zijn er diverse competities waar je je voor aan kunt melden, al is er voor de recreatieve tafeltennisser ook genoeg om te beleven. Nog een pluspuntje aan JOVO: je vindt er een gezellige bar waar je na een partij altijd een drankje kunt pakken.

US tafeltennis (Oost/Weesperbuurt)

Voor de studenten is dit misschien wel de leukste tafeltennisvereniging om heen te gaan, de Universitaire Studenten tafeltennisvereniging in Amsterdam. Los van het feit dat je hier veel gedreven sporters kunt vinden is het ook een gezellige plek om na afloop een biertje te doen. De gezellige evenementen en de diverse competities tussen de jongeren maakt het de ideale plek om op een sportieve en leuke manier nieuwe mensen te leren kennen.

De thuisbasis van US is de Amstelcampushal, wat uiteraard makkelijk is voor studenten van de UvA die aan de roeterseilandcampus studeren.

TTV Amsterdam (West)

Als laatste mogen we natuurlijk TTV Amsterdam niet vergeten. Deze vereniging is echt gericht op de jonge tafeltennissers in Amsterdam en omgeving. Je kunt hier veel trainingen vinden, deze worden gegeven door het jonge team. Door de gezellige sfeer en de goede instructeurs is dit de ideale plek voor kinderen om de prachtige wereld van het tafeltennis te laten ontdekken. Er zijn veel andere kinderen waar zij mee in contact komen en ze hebben de mogelijkheid om de opgedane kennis in te zetten tijdens de toernooitjes.

Kosten

De contributie voor de NTTB kun je bekijken in de volgende tabel. Overigens geldt deze NTTB contributie niet alleen voor TTV; bij vrijwel alle verenigingen moet je apart betalen voor lidmaatschap en NTTB contributie.

 Kosten lidmaatschap Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) 2018 2019
Basiscontributie per 3 maanden

€ 4,75

€ 4,75

Competitietoeslag senioren per 6 maanden

€25,50

€26

Competitietoeslag jeugd per 6 maanden

€ 17,-

€17,-

TTV heeft haar (tijdelijke?) thuisbasis in Sporthal Laan van Spartaan in Amsterdam West (zie kaart hieronder)

Laat een reactie achter